Changemakers Impact Award

Itt az ideje, hogy nyilvánosan elismerjük és megünnepeljük azokat a fiatal vezetőket és változásra törekvőket, akik pozitív társadalmi hatást gyakorolnak helyi közösségükben.

Changemakers
Impact Award

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 20.

napok
órák
percek
másodpercek
Play Video about Changemakers Impact Award

A Changemakers Impact Award a GiLE Alapítvány és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság együttműködése.

A megtekintéshez kattintson vagy koppintson…

1. Jogosultság

Két külön díj létezik, egy egyének részére és egy ifjúsági szervezeteknek szóló.

Mindkét kategória esetében a pályázónak magyarországi székhellyel kell rendelkeznie.

Egyéni
díj

Bármely 18 és 35 év közötti személy, aki pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére, és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma megoldásában Magyarországon.

Fiatalok által vezetett szervezet díja

Minden olyan magyarországi, fiatalok által vezetett szervezet, amely pozitív társadalmi hatást gyakorolt helyi közösségére, és segített egy társadalmi vagy környezeti probléma kezelésében. Ide tartoznak a Magyarországon székhellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, diákszervezetek, társadalmi vállalkozások és profitorientált cégek.

2. Értékelési kritériumok

Ötlet és koncepció

(25 points)

Társadalmi hatás

(50 points)

Együttműködés

(25 points)

3. Az értékelési folyamat ütemezése
20 Sept 2022
Jelentkezési határidő
21-23 Sept 2022
A jelöltek kiválasztása

A CYF értékelő bizottsága leszűkíti a jelöltek listáját, és meghatározza az egyes díjkategóriák győztesét.

26 Sept 2022
Nyilvános eredményhirdetés: A 3 legjobb személy
27 Sept 2022
Nyilvános eredményhirdetés: Top 3 ifjúsági szervezet
1 Oct 2022
Changemakers Youth Forum
Díjátadó ünnepség a CYF-en

Csatlakozzon hozzánk, hogy mindannyian elismerjük és megünnepeljük azokat a fiatal vezetőket és változtatókat, akik pozitív társadalmi hatást gyakorolnak helyi közösségeikben Magyarországon.

4. Benyújtási követelmények

Minden pályázónak a következőket kell benyújtania:

5. Jutalom

6. Gyakran ismételt kérdések (gyik)

?

A díjra bármely (18 és 35 év közötti) magánszemély és bármely, jelenleg Magyarországon működő, fiatalok által vezetett szervezet jelölheti magát vagy másokat.

 

A Changemakers Youth Forum szervezői, valamint közvetlen családtagjaik azonban nem pályázhatnak erre a díjra.

Pályázatát angol vagy magyar nyelven nyújthatja be.

A fiatalok által vezetett szervezetek olyan szervezetek, amelyeket 18 és 35 év közötti fiatalok vezetnek, irányítanak és koordinálnak. A fiatalok által vezetett szervezeteknek nem kell jogilag bejegyzett szervezeteknek lenniük.

Igen, a magyarországi diákszervezetek is jogosultak erre a díjra.

 

A magyarországi diákszervezeteknek azonban a pályázatuk részeként be kell nyújtaniuk az egyetemük által aláírt referencialevelet is. Ennek a levélnek el kell ismernie a diákszervezetet, meg kell erősítenie a pályázathoz kapcsolódó tevékenységüket, és meg kell jelölnie azt a diákvezetőt, aki a pénzösszeg átvételéért felelős abban az esetben, ha a diákszervezet valóban a nyertes. Ezt a referencialevelet az egyetem vezetőségének is alá kell írnia.

Nem, nem szükséges, hogy egy ifjúsági szervezet Magyarországon jogilag bejegyzett legyen ahhoz, hogy jogosult legyen egy ilyen díj elnyerésére.

Az értékelő bizottság egy nemzetközileg sokszínű és interdiszciplináris csapat. A bizottság az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság és a GiLE Alapítvány munkatársaiból és közreműködőiből, valamint a CYF társalkotó szervezetek vezetőiből áll.

Nem. Bármilyen projekttel vagy kezdeményezéssel pályázhat, feltéve, hogy az valamilyen társadalmi vagy környezeti kihíváshoz kapcsolódik.

Attól függ. Bármilyen projekttel pályázhat, feltéve, hogy annak tevékenysége és társadalmi hatása a 2022-es naptári évben történt.

További információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk: